Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Saturday 1 October 2016

Swapmeet 2016 American Motorcycle Museum Raalte

Swapmeet 2016 American Motorcycle Museum Raalte

Sinds een paar jaar wordt bij het American Motorcycle Museum in september de Swapmeet georganiseerd. Het is al vroeg een drukte van belang als de standhouders hun koopwaar uit komen stallen. Nog maar een paar uurtje daarvoor gingen de laatste feestgangers die de avond ervoor al waren gearriveerd, te bed. Waaronder ‘oudere-jongeren’ Max Middelbosch en Ger Dijkshoorn, die graag een alcoholische versnapering tot zich nemen. Zij hadden een gezellige avond genoten, samen met veel anderen die niets van de meeting wilden missen.



Maar hu is het ochtend en ook al zien de heren er nog niet helemaal ‘fris’ uit, toch lopen ook zij al druk tussen alle spullen te neuzen en genieten we met zijn allen van al het moois.



Rond het American Motorcycle Museum in Raalte staan rijen kramen, waar druk gehandeld en soms gediscussieerd wordt over type of bouwjaar waar betreffend onderdeel op zou horen. Kisten met onduidelijke oude onderdelen, wielen en velgen, halve rijwielgedeeltes, motorblokken en versnellingsbakken. Oude rommel, prachtige N.O.S. Parts, gerestaureerde...

Meer tekst en foto's na de jump-break!




motorfietsen, documentatie en …. Zelfs een O.E.M. Harley-Davidson fonduepan! “Nou ja, echt van H-D is ie niet, maar hij heeft wel de goede kleuren!” lacht Gerrit, de verkoper.







Op het terrein is het een rijdend museum. Niet alleen veel Liberators, ook veel Indians en steeds meer oude Shovelheads komen op dit soort meetings. Het zijn inmiddels al klassiekers geworden en vooral de vroege jaren uit het AMF tijdperk met de bekende stripings zijn steeds meer geld waard., net als de ooit zo verguisde Ironheads, die momenteel ook mateloos populair zijn. Naast het originele spul staan er ook choppers, café racers en anderszins omgebouwde motoren in de uitbundig schijnende zon.







Een perfecte dag dus om een stuk te rijden en wat onderdelen te gaan scoren. Een zijspan, een set spatborden, een oud FLH zadel, het was er allemaal. Zocht je nog originele nieuwe zuigers voor een WL? Geen probleem, nog in het vet van dik 70 jaar geleden lagen ze klaar voor montage.







Bakkie koffie erbij, rondlopen en met iedereen een praatje maken, het is een soort familiereünie en daar is de sfeer dan ook naar; gezellig en ontspannen wordt rondgescharreld en vooral veel, erg veel over oude motoren gepraat. En een bezoekje aan Max’ museum mag dan natuurlijk ook niet ontbreken! Het American Motorcycle Museum is voor alle liefhebbers een paradijs op aarde. Een ‘Must See!’ voor elke motorliefhebber!







Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa
































Kijk voor al de 100 foto's van de Swapmeet Raalte 2016 op www,madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2016

No comments:

Post a Comment