Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Sunday 4 March 2012

Vehikel Oldtimerbeurs Utrecht

                               Vehikel Oldtimerbeurs


                            De laatste in de Veemarkthallen in Utrecht?!



Begin maart, traditioneel is de Vehikel er weer. Het is redelijk goed weer en omdat het zo goed als zeker de laatste keer is dat de Vehikel in de Utrechtse Veemarkthallen wordt georganiseerd, is het een ‘must’ voor de liefhebbers van klassiekers om er nog een laatste keer heen te gaan. Toch valt het aantal bezoekers tegen, op het parkeerterrein staan vele auto’s en bij de ingang staat een rij motoren geparkeerd, maar binnen is het rustig, zijn de mensen een beetje ‘beursmoe’ aan het worden, of is het alle negatieve praat over de economie die toeslaat?






Vehikel begon in 1981 als een grapje van een paar vrienden, verzamelaars en motorfreaks, die elkaar kenden van de buitenlandse markten: "Waarom niet eens een beurs dicht bij huis?". Na een wisselvallig en moeilijk begin in tochtige halletjes kwam Vehikel werkelijk op stoom vanaf 1985, toen Vehikel na een tussenstop in de Veemarkt verhuisde naar de Jaarbeurs Utrecht. Binnen vijf jaar was Vehikel een van de grotere oldtimer beurzen in Europa, bijna 1.500 stands en meer dan 20.000 bezoekers.






Nu zijn er twee hallen die gevuld met brommers, motoren, auto’s en alles wat ermee te maken heeft de bezoekers kunnen bezighouden met snuffelen en kijken naar ouwe meuk. Soms letterlijk, want er staat ook troep tussen, maar het blijft leuk om ertussendoor te lopen. De meeste bezoekers zijn net zo klassiek als de aangeboden waren. Krasse grijsaards sjouwen met onduidelijke onderdelen, in het restaurant was het broodje hamburger en frietje met eten verplicht, zo leek het. Het is dan ook een echte mannenbijeenkomst, slechts een handjevol vrouwen komt mee, het is voor de meeste bezoekers dan ook meer een dagje uit en een soort reünie dan daadwerkelijk een beurs bezoeken, zo lijkt het. En daarmee is Vehikel toch een unieke beurs, die niet ten onder mag gaan aan gebrek aan een geschikte ruimte!






Vehikel is bezig te bekijken of ze terug kunnen naar de Jaarbeurs, iets wat financieel nauwelijks haalbaar lijkt. Home Boxx in Nieuwegein is een alternatief, maar heeft als nadeel dat er geen grote deuren zijn, te weinig parkeerruimte maakt het er niet beter op. Maar is wel betaalbaar. “Beter een kleine Vehikel dan geen Vehikel,” aldus de organisatie, “Vehikel moet toch ergens terecht kunnen.” We hopen er maar het beste van, Vehikel is een beurs die in Nederland erbij hoort, waar de liefhebbers van oud spul lekker kunnen schumen en zonder Vehikel zal er een enorm gat vallen.






Gelukkig was er deze laatste Vehikel nog in de Veemarkthallen en ook al was er weinig bijzonders te koop dan wel te zien, het was weer als vanouds gezellig en gemoedelijk. Heb je ‘m gemist? Jammer. Hopelijk wordt de zomereditie weer een daverend succes op een prachtlocatie!


























De site van Vehikel werkt inmiddels weer, zo liet de organisatie weten. www.vehikel.com    






                                            Tot de volgende Vehikel!

No comments:

Post a Comment